Modul în care vă purtați la diferite evenimente sociale spune multe despre încrederea și inteligența dvs. Același lucru se poate spune și despre felul în care țineți sau beți o băutură. Fie că își dai seama sau nu, ținând un pahar de vin delicat ca un urs grizzly nu o să te facă mai popular la o petrecere cu prietenii, o degustare de vinuri sau la un business networking.

 

Un pahar de vin ar trebui să fie ținut de picior, pentru a nu schimba temperatura vinului. De exemplu vinurile Principe de Azahar se recomandă a se bea foarte rece, între 8 – 10 grade mai concret. Dacă ai ține paharul de vin de vas, atunci căldura mâinii tale ar încălzi conținutul. Pe lângă acest lucru, paharul ar fi plin cu amprentele degetelor, ceea ce nu lasă o impresia prea plăcută partenerului/partenerei de discuții.

 

Dar să începem cu paharul…

Alegerea paharului potrivit pentru vinul potrivit nu ține doar de bunul simț sau eticheta socială cum ați crede, ci arată caracterul.

Un pahar de vin constă în 3 părți distincte:
– baza, de care chiar este nevoie dacă vrem ca paharul nostru să stea singur;
– piciorul, de care iarași avem nevoie, și o să vedeți mai jos motivul. Piciorul paharului este ca și picioarele lungi ale unei fete … cu cât mai lungi cu atât mai elegante;
– vasul, care este de departe cea mai importantă parte a paharului de vin.

 

Paharele de vin sunt făcute într-un anumit mod tocmai pentru a direcționa vinul către anumite părți ale gurii, unde vei putea aprecia din plin aroma și cele mai bune caracteristici ale vinului respectiv. Alege întotdeauna pahare clare și mai subțiri. Degustarea vinului include gust, miros și VĂZ. Un pahar colorat te va împiedica să vezi culoarea adevărată a vinului.

 

Ce pahar folosim pentru a bea vinurile Principe de Azahar?

Pentru vinurile Principe de Azahar folosim un pahar pentru vin roșu. Acest pahar este mai larg și are o deschizătură mai mare decât orice alt pahar de vin. Vinul va reacționa (într-un mod bun) la aer în timp ce este turnat și cât timp se odihnește în pahar. Acesta este motivul pentru care vezi oamenii că învârt vinul în pahar înainte de a lua prima gustare.

Gustul și aroma vinului sunt atinse la maxim după ce vinul a intrat în contact cu aerul câteva minute. Cu cât este mai larg paharul, cu atât ajută mai repede vinul să se oxideze și de aceea vasul paharului este partea cea mai importantă.

 

Deși paharul este destul de larg, se toarnă o cantitate mică de vin în raport cu volumul paharului, permițând aromei vinului să se colecteze în vas. În mod obișnuit, un pahar de vin va avea ocupat până la jumătate (~ 150-180ml) din capacitatea sa maximă. Puteți spune ca vedeți doar jumătatea plină a paharului…

 

Cum ținem corect un pahar de vin? Să trecem testul privind eticheta socială

Ține toate paharele de vin (roșii, albe, etc.) la baza piciorului între degetul mare, degetul arătător și degetul mijlociu. Celelalte degete ale tale se vor odihni în mod natural pe bază.
Ține piciorul paharului între degetul mare, arătător și degetul mijlociu care se pot odihni pe bază
Sau foloseste mai mult degetul arătator pentru a prinde piciorul paharului

Nu este greșit să-l ții nici de bază

Un sfat de încheiere: bea din același loc. Paharul va arăta astfel mai curat și vinul nu va începe să miroase ciudat.

 

“Whichever glass you chose, may it be more full than empty.”